keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Mummia tarvitaan!

Näin kesällä työrintaman siestan aikaan, on aikaa hengähtää, mutta samalla luoda katsetta jo syksyyn. Tein juuri näin ja huomasin, että koulutuskalenterin laatimisen lisäksi tulee minun päivittää oma kalenterini. Ei riittäneet nämä kaksi kalenteria. Minun piti luoda kalenteri otsikolla "Mummia tarvitaan". Tulen olemaan paljon reissussa syksyllä 2012. Se on mielenkiintoista reissaamista: kouluttamista, kouluttautumista, tutkimusaineiston keräämistä ja yhteistyöverkostojen luomista muunmuassa...mutta...mutta...miten sovittaa reissaaminen ja nelilapsisen perheen pyörittäminen? Ei mitenkään muuten kuin huutamalla mummia hätiin. Onneksi sellainen löytyy!!! Ilman omaa äitiä, tuota kultaakin kalliimpaa lasteni isoäitiä ei kehittämistyö ja uran eteenpäinvieminen olisi mitenkään mahdollista. Osaisinpa vain oikein ja tarpeeksi usein kiitollisuuteni osoittaa ja näyttää. Nyt on sitten oma kalenteri mummillekin :) ja syksy saa minun puolestani tulla! Mitähän Mummi tuumaa? On vielä autuaan tietämätön hänelle luodusta kalenterista...

Kasvun, oppimisen ja koulunkäynnin tuen täydennyskoulutushanke tarjoaa tukensa kolmiportaisen tuen käyttöönottoon. Koulutusmuodoiksi olemme koulun johdon tuella, yhteistyössä loistavan tiimini ja kollegani kanssa luoneet: prosessikoulutuksen, avainhenkilökoulutuksen, moduulikoulutukset sekä vierailukäynnit. Näillä lähdemme viemään kehitystyötä eteenpäin. Sosiaalinen media on kuvioissa mukana ensisijaisesti varmistamassa tiedon kulkua kohderyhmille, mutta myös antamassa tilaisuuden keskustelulle ajasta ja paikasta riippumatta (=keskustelufoorumin muodossa). Toivottavasti ihmiset osaavat hyödyntää tätä väylää ja ovat hengessä mukana kaikin mahdollisin tavoin. Suuressa joukossa on voimaa!

Kovat odotukset on projektipäälliköllä. Toiveissa päästä seuraamaan läheltä ja olemaan vaikuttajana tehokkaassa muutosprosessissa (kolmiportainen tuki, opettajan muuttunut työnkuva), jonka jälkeen tutukimuksen keinoin tuoda julki ansiokkaita tuloksia hankkeen vastuukuntien työstä.

Tässä vaiheessa lainaan vielä Mamban "Vielä on kesää jäljellä" biisin sanomaa, jonka jälkeen pyöräytän Reino "Repe" Helismaan "Tee työtäs laulellen" biisin käyntiin. Musiikki...tuo niin hieno ja voimauttava elämän eliksiiri! :)

T: viulua soittava projektipäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti